Primii 14 turişti salvaţi de salvamontiştii clujeni
2008-11-25 00:00:00

Ninsoarea din ultimele zile au adus cu ele şi primele intervenţii din această iarnă ale salvamontiştilor clujeni, intervenţii încheiate cu salvarea a 14 turişti într-o singură zi.


Şeful grupului Salvamont din comuna Mărgău, Florin Mihuţ, a declarat, luni, că prima intervenţie a avut loc duminică, în zona Ic Ponor, unde, din cauza zăpezii, 13 tineri au fost blocaţi într-o cabană. Ei urcaseră la cabană vineri şi erau îmbrăcaţi subţire. Mihuţ spune că salavamontiştii clujeni au avut de înfruntat zăpadă până la brâu pentru a-i scoate pe cei 13 tineri, care au fost duşi de salvamontişi aproximativ 8 km, până într-o zonă circulabilă.


Membrii aceluiaşi grup de salvamontişti au intervenit tot duminică, în cazul unui tânăr care a rămas înzăpezit în zona Padiş, după ce ieşise la plimbare cu ATV-ul. El a fost recuperat de salvamontişti de pe traseu, la fel cum a fost recuperat şi ATV-ul pe care îl abandonase în zăpadă.


Florin Mihuţ a mai spus că grupul său de salvamontişti acţionează pe raza comunelor clujene Săcuieu, Mărgău şi Beliş şi că realizează circa o sută de intervenţii pe sezon. În iarna trecută, grupul a avut 96 de intervenţii, în trei dintre cazuri fiind vorba de morţi.

Înapoi


Chestionare

Cum vi se pare noul site?

Foate bun

Bun

Necesita inbunatatiri

Prost

Foarte prost

Votează